dinsdag 27 januari 2009

Michael Chabon | Gentlemen of the Road

Michael Chabon - Gentlemen of the Road. A Tale of Adventure. London, Sceptre, 2007 (2), 204 pagina's. 2007 (1).

In the Caucasus Mountains round AD 950, two wandering adventurers and unlikely soul mates live as they please and survive as they can – as blades and thieves for hire and practised bamboozlers. Until, following a bloody coup in the Jewish empire of the Khazars, they get dragooned into the service of a fugitive prince, who burns to reclaim his throne...

Summoning the spirit of The Arabian Nights and The Three Musketeers, this is a novel brimming with action, raucous humour, cliff-hanging suspense, and a cast of colourful characters worthy of Scheherazade's most tantalizing tales.


Dit boek is in eerste instantie als een feuilleton in The New York Times Magazine verschenen en is in ieder geval in Engeland uitgegeven met een aantal prachtige tekeningen bij de afleveringen. Dat het als feuilleton geschreven is, is goed te merken bij het lezen, bijvoorbeeld door de cliff hangers aan het einde van de hoofdstukken.

Deze structuur van het boek zorgt er tegelijk ook voor dat het erg prettig is te lezen als je met griep in bed ligt. Je leest een hoofdstuk, doet een dutje, leest weer een hoofdstuk, doet nog een dutje en voor je het weet heb je het hele boek, dat leest als een goed geschreven en spannend jongensboek, uitgelezen.

Ik wist niet veel van de Chazaren, en hoewel het natuurlijk fictie is en geen geschiedenisboek maakt de exotische setting het boek nog eens extra interessant. Het is aan Chabons meesterschap als schrijver te danken dat die verre wereld gaat leven.

Een aanrader, wat mij betreft!

Gentlemen of the Road op Wikipedia (Engels).

Michael Chabon | The Final Solution
Michael Chabon | The Yiddish Policemen's Union
Michael Chabon | Wonder Boys
Michael Chabon | Werewolves in Their Youth

flickr

Geen opmerkingen:

Een reactie posten