Полина Дашкова - Игра во мнения Москва, Астрель/АСТ, 2006г.
Polina Dashkova - Igra vo mneniya Moskva, Astrel'/AST, 2006.
Полина Дашкова завоевала принзнание читателей и на родине и за рубежом. Ее произведения увлекательны и достоверны. Герои ее книг - это живые человеческие характеры со сложными отношениями. Сюжет всегда развивается многослойно и держит в напряжении до последней страницы. И не важно, что она предлагает читателю - большой роман или повесть, в конце всё равно жаль, что книга уже прочитана.
Dit boek is een cadeautje van mijn schoonmoeder, omdat zij weet dat ik graag detectives van Dashkova lees. Dit is echter een verzameling van zes korte verhalen. Vijf verhalen hebben een detective-achtig plot. Door de verschillen in de lengte van de verhalen is het ene plot ingewikkelder dan het andere, maar alle verhalen zijn zeer leesbaar.
Het eerste, kortste verhaal wijkt af van de andere verhalen. Het is een pleidooi van de schrijfster voor haar eigen oeuvre, en voor dat van andere auteurs wier boeken in grote oplagen worden gedrukt. volgens Dashkova heerst er In Rusland onder critici en jury's van literatuurprijzen het idee dat een grote oplage automatisch inhoudt dat het een slecht boek is. Nu wordt er inderdaad veel pulp (waaronder detectives) in enorme oplagen gedrukt, maar zoals ik hier al eerder heb gezegd ben ik er zelf van overtuigd dat niet alle Russische detectives waardeloos geschreven zijn. Een pleidooi naar mijn hart dus!
Polina Dashkova bij uitgeverij De Bezige Bij
Полина Дашкова | Чувство реальности
flickr
zondag 17 februari 2008
Полина Дашкова | Игра во мнения
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Mijn vertaling van de tekst op de achterflap:
BeantwoordenVerwijderenPolina Dashkova heeft zowel in Rusland als in het buitenland de erkenning van lezers veroverd. Haar werken zijn onderhoudend en authentiek. De helden van haar boeken zijn levensechte en menselijke personages met ingewikkelde onderlinge verhoudingen. Het plot is altijd meerlagig en houd je in spanning tot de laatste bladzijde. En het maakt uit wat ze de lezer aanbiedt - een grote roman of een novelle - uiteindelijk is het altijd jammer, dat je het boek al uitgelezen hebt.